Is VR gamen op de Nintendo Switch mogelijk?

Is VR gamen op de Nintendo Switch mogelijk?

Steeds meer mensen vragen zich af of het waar is dat VR gamen mogelijk is op de Nintendo Switch. Maar wat bedoelen we nou precies met VR?

 

Wat is VR en hoe werkt het?

VR staat voor Virtual Reality, oftewel virtuele werkelijkheid. Het gaat hier om een headset of 3D-bril die je op kan doen en je direct virtueel in een spel zal laten belanden. Ze hebben lenzen die de gezichtshoek vergroten. Dit creëert het gevoel alsof we ons in de scènes zelf bevinden. Bovendien hebben de beelden een aspect in drie dimensies dat het gevoel van realisme vergroot.

Het belangrijkste kenmerk is dat bewegingen van het hoofd van de drager van de headset of 3D-bril zich omzetten tot veranderingen en bewegingen in het virtuele beeld. De virtuele omgeving die we zien neemt de hele ruimte in beslag. Wanneer we willen zien wat er naast ons gebeurt, hoeven we dus alleen maar ons hoofd naar de zijkant te bewegen.

Door de bewegingssensoren die de consoles dragen, reageert de virtuele omgeving afhankelijk van de beweging van je hoofd en kunnen we onze blik naar alle kanten van die omgeving richten afhankelijk van onze bewegingen.

 

Gamen met VR

Er zijn zeer complexe headsets en brillen met een eigen scherm en accessoires. Zoals bijvoorbeeld voor je handen en voeten, verbonden aan een apparaat die veel completere ervaringen mogelijk maken. Ze worden meestal gebruikt met consoles voor videogames of computers waarbij de sensaties nog realistischer worden gemaakt.

Nog steeds worden er veel kwaliteiten aangepast en zijn ze op zoek naar de nieuwste technologieën voor het ontwikkelen om de optie van een VR modus zo succesvol mogelijk te maken. Tot nu toe hebben de meeste merken nog niet het gewenste succes kunnen behalen waar ze echt naar op zoek zijn.

 

VR mogelijk gemaakt voor de Nintendo Switch

Velen kennen de Playstation VR en de Oculus VR al een tijdje. Een redelijk recente uitvinding is de virtual reality headset die op eerste gezicht veel verbazing opwekt bij de meesten. En een hot topic is de laatste tijd ook geweest of het klopt dat er nu ook een VR mode is als het gaat om de Nintendo Switch.

Nintendo is er de laatste tijd erg mee bezig geweest om deze nieuwe optie te testen en optimaal te maken voor de toekomstige gebruikers. Ze hebben er in de laatste jaren alles aan gedaan om de gebruikers een ultieme en nieuwe ervaring te kunnen geven.

 

VR in gaming in het verleden

In de laatste jaren is VR gamen één van de meest besproken en populaire trends geworden bij gamen. We konden het zeker aan zien komen dat Nintendo met dit idee zou komen aangezien zij een van de eerste waren met het verzinnen van technologieën die hier erg op lijken. Zo kunnen we kijken naar de Virtual Boy die was uitgebracht in 1995.

De Virtual Boy was een console voor videogames die een projector gebruikte om spellen in 3D te kunnen zien door middel van een stereoscopisch effect. Helaas was dit niet van groot succes maar het is altijd een belangrijk initiatief geweest voor een mogelijke toekomstgeneratie van virtuele games.

In de jaren na deze uitvinding hebben de meeste merken dit idee opzij laten liggen. De eerste die met soortgelijke initiatieven kwam was het in 2012 opgerichte Oculus Right.

Zij hebben veel geïnvesteerd in dit nieuwe idee en hebben een eigen VR headset ontworpen. Dit is uiteindelijk een succes geworden en het idee werd steeds populairder. Veel mensen raakten geïnteresseerd in het kopen van dit apparaat.

Veel merken zoals Huawei en mobiele merken begonnen met het ontwikkelen van eigen versies. Eerder zagen we ook al de HTC VIVE SteamVR. In 2016 werd er door Sony de Playstation 4 VR uitgebracht, dit gaf ook al redelijk geavanceerde resultaten en misschien wel een van de beste op het moment. Maar volgens velen heeft het nog steeds niet de ultieme wens kunnen vervullen.

Waar het om gaat is dat veel merken bezig zijn om te kijken naar mogelijkheden om de beste belevingen aan te bieden, waaronder Nintendo voor de Nintendo Switch. Ze doen hun uiterste best om deze ultieme beleving echt waar te maken als we het hebben over succesvol kunnen gamen met een virtuele headset.

 

Komt er echt een Nintendo Switch VR?

Het feit is dat een interface van de Nintendo Switch is ontdekt met verschillende varianten die naar de VR kunnen worden geleid. Als we naar de grafische omgeving gaan, zien we hoe er een code verschijnt die een soort experiment zou kunnen zijn voor Nintendo Switch met een VR modus.

Hier zien we dat het patent op VR kan worden ingesteld. Bij het activeren van een code en door deze op ‘’true’’ in te stellen op Nintendo Switch wordt deze overgeschakeld naar een weergavemodus die verschilt van wat we al kenden.

Het scherm wordt in tweeën gedeeld en in een dubbele modus gezet. Aan twee kanten zag het er hetzelfde uit, wat duidelijk voor een VR-modus is bedoeld. Hierna kwamen er verschillende theorieën naar boven over de tests die de Nintendo Switch uitprobeerde met een nieuwe console.

Deze codes waren duidelijk niet gecreëerd voor normaal gebruik van de Nintendo Switch maar voor een specifiek product. De schermsplitsing van de Nintendo Switch heeft een zeer vage optimalisatie. We hebben het over een 720p-scherm dat geschikt zou zijn voor het gebruik van een VR.

 

Virtual Reality voor de Nintendo Switch

Een VR modus is ideaal voor het gamen met de Nintendo Switch. De Switch heeft veel succes opgebouwd in het laatste jaar vanwege zijn flexibele manier van omgaan met de console. Hij maakt alles mogelijk en je kan je Switch overal mee naartoe nemen en het gebruiken als een draagbare console.

De console heeft de optie om gemakkelijk halverwege een spel het apparaat aan een televisie te koppelen en door te spelen. Het is heel eenvoudig in gebruik en je kunt hem op verschillende manieren instellen naar je wens. Dit maakt een extra optie, die mogelijk zal worden gemaakt op de Switch om met een VR modus te spelen, optimaal.

Nintendo Switch is de nieuwste door Nintendo ontwikkelde videoconsole. De Switch is een leuke gaming console in het bijzonder vanwege het gemakkelijke gebruik en vanwege het feit dat meerdere opties mogelijk worden gemaakt voor het gamen. De Nintendo Switch is een geheel nieuwe console en onderscheidt zich van andere producten van dit merk.

De grote innovatie maakt het mogelijk om de console te gebruiken als zowel een draagbare console als een desktop console die op de televisie kan worden aangesloten. Deze console heeft twee speciale opties om het te gebruiken.

Dit gaat om de genaamde ‘Joy-Pad’ die kan worden losgemaakt en weer opnieuw worden vastgemaakt. Dit heeft een basis die je aan de televisie kunt koppelen en in één apparaat kan worden samengesteld.

Normaal zou dit alleen mogelijk gemaakt kunnen worden met twee consoles waaronder de Wii U en de 3DS. Een draagbare console en een desktop console.

Nintendo Switch is erin geslaagd om wereldwijd miljoenen apparaten te verkopen. De hoeveelheid is zo enorm dat het in minder dan een jaar is gelukt het totale aantal verkochte Wii U’s te overtreffen tijdens deze periode.

Zonder twijfels is een VR modus de ideale aanvulling voor de handige, flexibele en ultieme Nintendo Switch console. Binnenkort zullen we alles virtueel beleven, terwijl we ons in een spel bevinden alsof het allemaal realiteit is.

Ongetwijfeld zal dit veel belangstelling krijgen als het officieel op de markt wordt uitgebracht. Mensen willen graag weten of het andere consoles met een VR modus zal overtreffen. Zoals de redelijk succesvolle Playstation 4 VR en de Oculus VR.

 

Wat kunnen we verwachten?

Binnenkort kunnen we het idee eindelijk waarmaken. Dit zal al helemaal fantastisch zijn voor de grote liefhebbers van de Nintendo Switch en VR games. Ook zal het ervoor zorgen dat mensen met interesse in de VR een Nintendo Switch aan zullen schaffen.

Zal het echt van groot succes zijn of is het maar een gadget die het gamen wat completer zal maken? Dat is nog de vraag. We weten namelijk nog vrij weinig over de ervaringen. Het Japanse merk schijnt er alles aan te doen om de wensen van veel tevreden gamers uit laten komen.

Toch is het  nog gedeeltelijk koffiedik kijken aangezien het nog een vrij nieuw initiatief is. De afgelopen jaren zijn veel merken bezig geweest met andere plannen en het zoeken voor technologieën voor andere ideeën in plaats van voor het virtuele gamen.

Maar toen er eenmaal VR consoles op de markt kwamen en er veel vraag naar was werd het bijna een verplichting voor Nintendo om een VR versie uit te laten komen.

Dit is de start van een nieuwe generatie van VR gamen en niet ver in de toekomst zullen we de meest toffe technologieën naar boven zien komen. Binnenkort zullen we eindelijk deze ultieme ervaring kunnen beleven dat ons doet vergeten dat we in een niet echte wereld zitten terwijl we virtueel aan het gamen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *