5 redenen waarom VR de volgende grote trend is

5 redenen waarom VR de volgende grote trend is

Er is veel geroezemoes aan de gang over virtual reality (VR). Er zijn artikelen opduiken in het nieuws en een heleboel algemene opwinding. Met smartphone-compatibele versies van VR, zoals Google Cardboard en Samsung Gear VR, die al op de markt zijn, evenals de recente pre-release van de Oculus Rift en de naderende komst van de HTC Vive, is één ding zeker: virtual reality is komt eraan. En het neemt de games industrie volledig over. Je kunt nu zelfs al je vr plus games met afterpay kopen bij veel winkels om het zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Hoewel velen het categoriale succes van VR hebben voorspeld, zijn anderen daar niet zo zeker van. Sommige nee-zeggers hebben zelfs voorspeld dat VR een complete flop zal zijn, zeggend dat het gedoemd is hetzelfde lot te ondergaan als 3D TV.

Het grootste probleem met 3D-tv was dat er simpelweg niet genoeg inhoud was om gewone consumenten te overtuigen om dure nieuwe televisietoestellen te kopen (om nog te zwijgen van het feit dat de technologie op zijn best imperfect was …). Het bleef altijd een nichepartij. Maar dit is gewoon niet het geval met VR. Terwijl ik deze zinnen schrijf, is het nog voordat Oculus Rift, de eerste speciale, volwaardige VR-headset, algemeen beschikbaar is voor consumenten, er zijn al heel veel echt coole applicaties in allerlei domeinen, niet alleen gamen. Hier zijn vijf van de beste.

1. Je kunt jezelf zo ongeveer overal ter wereld teleporteren en het gevoel krijgen dat je er echt bent met de nieuwe Google Street View VR-app

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben in Parijs geweest en de waarheid is dat het wandelen in Boulevard Saint Michel in het echte leven nog steeds een benadering is van die ervaring die je kunt hebben met een HD-scherm. Maar in plaats van een rondreisbiljet van 500,- naar Frankrijk te kopen, is de Google Street View VR-app (die momenteel beschikbaar is voor Android-apparaten met Google Cardboard of Gear VR) ongeveer net zo realistisch als je in een andere stad kunt hebben.

Zelfs met de reguliere oude Street View geniet ik ervan om buitenlandse steden achter het scherm van mijn laptop te ‘verkennen’. Ik denk dat de meesten van ons op prijs stellen hoe dichtbij we naar verafgelegen plaatsen worden gebracht met die panoramische beelden en dat roteren daar deel van uitmaakt.

Welnu, de 360º VR-functionaliteit is een stap hoger dan bij traditioneel Street View. Hier kun je vrij door stadsstraten ritselen en een echt gevoel krijgen voor hun ruimtes en plaatsen. Maar in tegenstelling tot de Street View die we gewend zijn, kunt u met de VR-functie u echt concentreren op kleine details die u anders misschien mist, omdat u volledig bent ondergedompeld in de ervaring. En dat is de magie die het biedt: in tegenstelling tot het staren naar je computerscherm, waar je nooit uit het oog verliest dat je in feite in je woonkamer zit, is Street View VR zo meeslepend dat je je alleen bewust wordt van je virtuele omgeving.

2. U kunt films bekijken op een scherm van 140 voet op de maan

Oculus Cinema is een app waarmee je films en andere video-inhoud kunt bekijken alsof je in een bioscoop, een IMAX-theater of op de maan bent. Het licht van het filmscherm kaatst maanstenen om je heen af ​​en als je naar rechts draait, zie je de Apollo-maanlander (die, natuurlijk, uitlegt hoe het is dat je je favoriete serie serieus hebt bekeken op de maan).

Dit is echt gaaf omdat het het gezellige gevoel van een theateropname nauwkeurig nabootst, terwijl je je specifiek richt op het kijken naar een film. Net als in een theater is het donker om je heen en kun je niet naar je telefoon kijken om de scores van het spel te bekijken – wat in de eerste plaats cool is aan de cinema: ontsnappen aan onze alledaagse realiteit en duiken in het verhaal van de film.

Ook heeft Oculus zojuist aangekondigd dat vrienden naar de oculus-bioscoop komen; ze voegen een sociale functie toe aan de app waardoor je vrienden in hetzelfde theater (of een deel van de maan) kunnen zitten terwijl je de film bekijkt, waardoor je een deel van de eenzaamheid van VR kunt overwinnen.

3. U kunt live-shows bijwonen, zoals het filmen van SNL

Een van de dingen die ik het leukst vind wanneer ik naar een live-uitvoering ga, draait zich om, midden in de show, en kijk hoe andere toeschouwers naar de show kijken. Het is slechts een deel van de magie om daar te zijn. Speciaal voor de speciale aflevering op 40-jarige leeftijd plaatste Saturday Night Live onlangs een 360 ° -camera in Studio 8H, zodat mensen met een Android-telefoon en Google Cardboard Will Ferrell Alex Trebek in “Celebrity Jeopardy” in VR konden zien spelen.

Ze konden ook de cameramannen of leden van het publiek omkeren, waaronder Michael Douglas, John Goodman, James Franco, Larry David, Tim Meadows, Dakota Johnson en Sarah Palin. Dit soort VR-toepassingen voegen echt een dimensie toe aan SNL (en andere live-shows) die eerder was gereserveerd voor mensen die het geluk hadden live sessies bij te wonen.

4. U kunt communiceren met mensen in een geheel nieuw sociaal netwerk: AltspaceVR

Een paar dagen geleden uitgebracht, laat AltspaceVR je delen in en echt communiceren met andere mensen in virtual reality-ruimtes. Of je nu schaakt of in een warm winterhutje zit in een virtueel winterwonderland, met dit nieuwe platform kun je ervaringen delen met mensen die duizenden kilometers ver weg zijn, en dat allemaal vanaf je iphone vr bril.

Uiteindelijk is de basis van vriendschap de mogelijkheid om te praten, gemeenschappelijke ervaringen te hebben, samen te spelen en rond te hangen. AltspaceVR maakt hier gebruik van en ontketent daarmee een enorm potentieel voor VR-socialisatie. Dit bevindt zich nog in de kinderschoenen, maar het effent de weg voor een revolutie in het sociale netwerk.

5. Je kunt in het spel zijn in plaats van alleen naar het spel te kijken (en wat oefening te krijgen!)

Ik kijk graag naar de Tour de France. Ik zou ook meer moeten oefenen – moeten we dat niet allemaal? Zet deze twee samen en je krijgt dingen als VirZoom en Activainment’s ebove B. Geweldige nieuwe game ervaringen! Doe nog een set sportkleding aan en je hebt helemaal het idee dat je zelf in de game zit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *