PlayStation VR beoordeling

PlayStation VR beoordeling

De lancering van Sony’s PlayStation VR is weer een grote mijlpaal in de wereld van virtuele realiteit. De virtual reality is de toekomst van de gaming wereld en het heeft de focus in de afgelopen tijd van de zware gaming pc’s verschoven naar de accessoires en rand apparatuur.

En dan is er nu de Sony PlayStation VR die relatief betaalbaar is gezien de vele mogelijkheden die het heeft in de virtuele realiteitservaring. Je hebtt alleen een PS4-console nodig om met de PSVR te spelen en kunt meteen stappen in de wereld van virtuele realiteit. Een wereld die gamen naar een ander niveau weet te krijgen. PS VR is zo geavanceerd dat het een goede deuk in de reputatie van de PC concurrenten toe brengt.

In dit stuk nemen we je mee in een beoordeling van deze nieuwe en spannende wereld die Sony je nu kan bieden.

Zelfs de meest geavanceerde technologieën hebben hun gebreken en Playstation VR is niet anders. De voornaamste beperking die je bij de bril van Sony hebt is dat je een PlayStation Camera nodig hebt. Als je al een PS4 hebt dan kun je dus eigenlijk toch nog niet direct het maximale uit de bril halen maar zul je vervolgens naar PlayStation Move Controllers en een camera moeten kijken om hem volledig te kunnen gebruiken. Dat is toch ook wel weer een extra investering. Maar dit is zeker wel de moeite waard om de besturing te optimaliseren.

Een groep game fanatici heeft besloten om PSVR op de proef te stellen en te zien hoe goed het echt is. Ze selecteerden een paar van de top spellen van het moment en vergeleken de bril van Sony met andere virtual reality toestellen. Ze kwamen tot de conclusie dat voor wat betreft gaming, de PS4 headset bovenaan eindigde.

VR Gaming met Playstation VR

De meest comfortabele VR-headset. Sony was er zeker van om een ​​punt te bewijzen toen zij een headset bouwde die specifiek is gebouwd voor VR, terwijl de behoeften van de klant worden geprioritreerd. Het is een stijlvolle look en het is duurzaam genoeg om een ​​paar klappen op te kunnen vangen.

De headbands zijn misschien een beetje té solide in vergelijking met anderen die meer elastische materialen gebruiken. Desalniettemin is de stevigheid goed en het zal niet los schieten. En je kunt het nog steeds aanpassen om om je hoofd te passen. Je kunt dit gemakkelijk doen door gewoon aan een draaiknop te klikken die achterin is geplaatst om het hele stuk aan te trekken.

Een andere goede feature van deze headsets is het rubber dat buiten om de visor heen zit, waardoor het omgevingslicht beter kan worden geblokkeerd dan de schuimklemmen die in de andere headsets worden gebruikt. Verder is hij ook ruim genoeg om ervoor te zorgen dat je je bril op kan houden tijdens het gebruik wat ook lang niet bij alle headsets kan.

De koptelefoons hebben ook een aantal andere extra’s die je niet snel vindt in andere headsets. Een goed voorbeeld is dat er een inline afstandsbediening is met een aantal bedieningsknoppen rechtstreeks op de kabel voor volume, wisselen en aan- of uitzetten. De afstandsbediening heeft een jack waarmee je het niet alleen op de headset van Sony kunt gebruiken, maar ook op een andere compatibele headset. Het is mogelijk om draadloze headsets met de PSVR te koppelen, maar je moet het rechtstreeks aansluiten via de jack als je van het geluid wilt genieten.

Hoe de Sony PlayStation VR werkt

Net zoals elk ander virtueel realiteitsspel in de markt, heeft de Sony PS VR de grote taak om je beelden van je video game te splitsen door tegelijkertijd twee beelden te produceren. Je hebt een kabel van een meter of twee die het naar je headset stuurt. Met de headset van Sony heb je verder geen dure gaming computer nodig met een eigen dure grafische kaart. De GPU van de PS4 heeft voldoende kracht om hem volledig te ondersteunen.

Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de PlayStation Camera de lichten op de DualShock 4 of Move Controllers kan bijhouden, afhankelijk van het specifieke videospelletje dat je aan het spelen bent en daarnaast negen verschillende lichtpunten op de headset. Dat geeft de perfecte speelervaring omdat je wat flexibeler bent in je bewegingen dan met andere sets.

playstation vr motion controllers

Het is verbazingwekkend hoe een enkele camera nauwkeurig kan bijhouden wat er in het spel gebeurt. Het is echter gebruikelijk dat de camera van tijd tot tijd de controller uit het oog verliest als je teveel in de kamer blijft bewegen tijdens het spelen. Dit komt doordat het slechts op één camera staat, in tegenstelling tot de HTC vive, die wordt geleverd met echte room-scale VR. Je kunt vrijuit in de kamer rond lopen terwijl je aan het gamen bent, maar wees voorbereid op waarschuwingen van het systeem dat je te ver bent en buiten bereik bent gekomen. Het beste is het om stationair te blijven wanneer je de PlayStation VR gebruikt om er het beste uit te halen.

Je kunt kiezen voor het basis Sony PlayStation VR-pakket dat alleen het PS VR-systeem, bekabeling en koptelefoon mee levert. Een PlayStation VR Launch Bundle met het PlayStation VR-systeem, PS Camera, twee PS Move Motion Controllers en een kopie van PS VR Worlds gaat voor iets meer over de toonbank. Beide pakketten bevatten de PS VR demo schijf om je te helpen het systeem goed te leren kennen.

Welk pakket je ook kiest, de Sony PS VR is elke cent waard, gezien de revolutionaire functies die het meebrengt is het een goede keuze. En als je al een PS4 hebt is het ook een vrij voordelige budget keuze.

Conclusie

Hoewel het duidelijk is dat de Sony PlayStation VR een toonaangevende speler in de gaming wereld is, is het nog steeds buiten bereik voor veel mensen die graag de sfeer van de wereldklasse gaming ervaring willen proeven. Dit komt voornamelijk omdat het voor de gewone persoon nog best aan de prijs is en het is nog steeds niet beschikbaar in alle spellen winkels.

Maar als je het geld hebt en je hebt al een Playstation 4, dan is de VR zeker een goede toevoeging en een garantie voor een stap in een nieuwe wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *